Stop the Change, Save the Planet

26.01.2021 244

"Stop the Change, Save the Planet"

İklim değişikliği, 21. yüzyılda insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük sorunların başında gelmektedir. İnsan sağlığı, ekosistemler, hatta insan neslinin sürdürülmesi bakımından tehdit oluşturabilecek olumsuz etkileri nedeniyle çok ciddi sosyo-ekonomik sonuçlara yol açabilecek bir sorun olarak değerlendirilen iklim değişikliği, özellikle son yıllarda uluslararası gündemin üst sıralarında yer almaya başlamıştır. Okulumuz da bu noktada üzerine düşen görevi bir proje ile yerine getirmeyi hedeflemiştir. İngilizce öğretmenlerimizden Burcu YALDIZ DURMUŞ öğretmenimizin kurucu ortak olduğu "Stop the Change, Save the Planet" isimli e-twinning projemiz 2020 Şubat ayında başlamış ve 2020 Haziran ayında sona ermiştir. Bu uluslararası e-twinning projesinde okulumuz da yer almıştır. Bu proje kapsamında proje üyelerimiz; Türkiye (2), İtalya (1), Litvanya (1), Hırvatistan (1), Portekiz (3), Romanya (1), Sırbistan (1), Ukrayna (1) toplamda 11 ortak ile öğrencilerimizde iklim değişikliği konusunda bilinç uyandırılması, öğrencilerimizin çevreye karşı daha duyarlı olmaları, bu konuda çözüm önerileri üretebilmeleri, bireysel ve kolektif sorumluluk almaları hedeflenmiştir. Proje kapsamında bu tür faaliyetlere yer verilmiş olup aynı zamanda öğrenciler farklı kültürleri tanıma imkanına sahip olmuşlardır.

Projemiz aynı zamanda 2020 Ulusal Kalite Etiketi ve 2020 Avrupa Kalite Etiketi alarak kalitesini de ispat etmiştir.

26-01-2021

Daha ayrıntılı bilgi için bu adresi kullanabilirsiniz.