İklim Değişikliğini Engellemek Elimizde

İklim Değişikliğini Engellemek Elimizde

26.01.2021 271

PROJE HAKKINDA

     Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarına bağlı olarak gerçekleşen etkilerin uzun yılların ortalamasına dayanan durumuna iklim denir. Dünyanın iklimi; güneşten gelen enerji miktarından, atmosferdeki sera gazı ve aerosol miktarına, güneş enerjisinin ne kadarının tutulacağı ya da yansıyacağını belirleyen yeryüzü özelliklerine kadar, pek çok faktörden etkilenmektedir.

    Bugün gelinen nokta itibariyle iklim değişikliği; fiziksel ve tabii çevre, şehir hayatı, kalkınma ve ekonomi, teknoloji, insan hakları, tarım ve gıda, temiz su ve sağlık olmak üzere hayatımızın her safhasını etkilemekte ve yönetimlerin bu konularda çözüm çabalarını arttırmalarını mecburi kılmaktadır.

    Ülkemiz iklim değişikliğinin etkilerini önleme veya azaltma noktasında önemli hamleler gerçekleştirmektedir. Projemizle öğrencilerimizde iklim değişikliği konusunda bilinç uyandırılması, Öğrencilerimizin daha duyarlı olmaları ve çözüm önerileri üretebilmeleri beklenmektedir.

HEDEFLER

    Projemizle,  İklim değişikliğinin, dünya üzerindeki tüm canlıların hayatı üzerindeki etkileri, sosyal ve ekonomik sonuçları ve kalkınmanın önünde yaratacağı engeller fark edilecektir.

    Öğrencilerimiz,

    İklim elemanlarının oluşumunu ve dağılışını açıklayacaktır.

    Yeryüzündeki farklı iklim tiplerinin özellikleri ve dağılışları hakkında çıkarımlarda bulunacaktır.

    Türkiye'de görülen iklim tiplerinin özellikleri hakkında çıkarımlarda bulunacaktır.

    İkim değişikliğinin sebep ve sonuçlarını analiz edecektir.

    Çevre bilinci, duyarlılığı artacaktır.

    Sosyal sorumluluk bilinci artacaktır.

    Öğrencilerimizin aktif katılımını teşvik eden, mekan dışı eğitim ve  üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen proje tabanlı öğrenme ile bu hedeflere daha kısa sürede planlı ve programlı ulaşılması amaçlanmıştır.

    Proje süreci 5 ay olarak belirlenmiştir.( Şubat - Haziran )
    Öğretmen ve öğrencilerin proje süresince twinspace üzerinden paylaşım yapmaları teşvik edilecek ve forumların aktif kullanılması sağlanacaktır. Proje üyelerinin fikirleri alınacak ve ekip çalışması, işbirliği içerisinde proje yürütülecektir.

Çalışma Süreci

Şubat Etkinlikleri
Öğretmen Tanışma Webinarı
Öğrenci Tanışma Sohbeti
Tutum Ölçeği / Ön Test Uygulanması
Proje Afiş ve Logo Hazırlanması

Mart Etkinlikleri
Karışık Okul Takımı Hazırlanması
Kavram Bulutu, Kavram Haritası
Röportaj
Kahoot Online Quiz

Nisan Etkinlikleri
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Ziyareti
Ortak Ürün Çalışması –I
Karışık Okul Takımı Çalışmaları-I
Clastools Çalışmaları

Mayıs Etkinlikleri
Kyoto Protokolü
Ortak Ürün Çalışması –II
Karışık Okul Takımı Çalışmaları-II
QR Code İklim Haritası

Haziran Etkinlikleri
Karbon Ayak İzi
e-book çalışması
Proje Kapanış Webinarı
Proje Kapanış Sohbeti

Hedefler

    Bu proje ile İklim değişikliğinin, dünya üzerindeki tüm canlıların hayatı üzerindeki etkileri öğrencilerimiz tarafından fark edilecektir. Proje sürecinde öğrencilerimiz, iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturulurken çözüm önerileri de sunulacaktır.
    Öğrencilerimizin, projede asli olarak sorumluluk almaları, bireysel, küçük gruplar ya da takım halindeki çalışmalarda sorgulayan–araştıran, analiz eden, karar veren mizaçta olmaları ve proje takviminde yer alan etkinlik ve ürünlerin sunulması beklenmektedir.
    Projede yer okulların okul panoları aktif olarak kullanılması, Eba'da ve okul sitesinde her ay haber yayımlanması, Yerel basın da yaygınlaştırma etkinlikleri için kullanılması düşünülmektedir. Ayrıca sosyal medya hesaplarında da İkim değişikliği hesapları açılacaktır.
    Projemizin, il ve ilçelerde belirli tarihlerde düzenlenen eTwinning Proje Sergisinde ve Tübitak 4006 Bilim Fuarında bir proje olarak sergilenmesi beklenmektedir.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Şubat ayında başlayıp 5 ay sürmesi planlanan projemiz sadece iki ay devam ettirilebilmiş ve pandemi dolayısı ile sonlandırılmıştır.

 

26-01-2021

26-01-2021 26-01-2021