Uluslararası E-Twinning Projemiz

08.04.2020 299

İklim değişikliği, 21. yüzyılda insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük sorunların başında gelmektedir. İnsan sağlığı, ekosistemler, hatta insan neslinin sürdürülmesi bakımından tehdit oluşturabilecek olumsuz etkileri nedeniyle çok ciddi sosyo-ekonomik sonuçlara yol açabilecek bir sorun olarak değerlendirilen iklim değişikliği, özellikle son yıllarda uluslararası gündemin üst sıralarında yer almaya başlamıştır. Okulumuz da bu noktada üzerine düşen görevi bir proje ile yerine getirmeyi hedeflemiştir. İngilizce öğretmenlerimizden Burcu YALDIZ DURMUŞ öğretmenimizin kurucu ortak olduğu "Stop the Change, Save the Planet" isimli 5 ay (Şubat- Haziran) sürmesi planlanan uluslararası e-twinning projesinde okulumuz da yer almıştır. Bu proje kapsamında ortaklarımız; İtalya, Litvanya, Hırvatistan, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Ukrayna ile öğrencilerimizde iklim değişikliği konusunda bilinç uyandırılması, öğrencilerimizin çevreye karşı daha duyarlı olmaları, bu konuda çözüm önerileri üretebilmeleri, bireysel ve kolektif sorumluluk almaları beklenmektedir. Proje kapsamında bu tür faaliyetlere yer verilmiş olup aynı zamanda öğrenciler farklı kültürleri tanıma imkânına sahip olmuşlardır.

Proje kapsamında ortaklarla birlikte Şubat ve Mart etkinlikleri başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Ancak tüm dünyayı saran korona virüs salgınından dolayı ülkemizin de içinde bulunduğu birçok ülkede okulda eğitime ara verilip uzaktan eğitime geçiş yapılmıştır. Bu doğrultuda ortaklarımız ile yaptığımız görüşme sonucunda Nisan ayı etkinliklerinin öğrencilerin aktif bir şekilde rol alabileceği "online etkinlik" şekline dönüştürülmesine, Mayıs ve Haziran etkinlikleri için de devam eden sürece göre şekillendirilmesine karar verilmiştir.

eTwinning proje kayıt belgesi için tıklayın.